top of page

Francuzi pronasli Lek protiv Koronavirusa (trenutno testiraju na 3200 obolelih u evropi)

Updated: Apr 6, 2020

Hlorokvin, lek koji se koristi protiv malarije, može biti koristan lek za koronavirus.

Kliničko ispitivanje pod nazivom Discoveri pokrenuto je u Francuskoj kako bi se testirala njegova efikasnost na 3200 teskih slucajeva koronevirusa (covid19) u Evropi

Rezultati bi trebalo da budu poznati u roku od šest nedelja.


lek za koronavirus

75% pacijenata izlečenih nakon 6 dana Nekoliko tretmana hlorokvinom deo je kliničkog ispitivanja Discoveri kako bi se pronašlo rešenje za Covid-19.

Studija, pokrenuta u nedelju, 22. marta, testiraće u nekoliko univerzitetskih bolnica (CHU) širom zemlje efikasnost leka protiv HIV-a, antivirusa razvijenog protiv virusa ebole i, prema tome, hlorokina.

Ukupno će uključivati 3200 pacijenata u Evropi, uključujući 800 u Francuskoj. Ovo predvodi multidisciplinarni konzorcijum, koji okuplja nekoliko francuskih istraživačkih grupa i naziva se Reacting. Trebalo bi da pokaže rezultate za šest nedelja.


Dr Didier Raoult uveren je u efikasnost hlorokina za lečenje Covid-19. Od tada testira ovu metodu na pacijentima i tvrdi da je postigao „izuzetne“ rezultate. Nakon šest dana lečenja, samo 25% pacijenata još uvek nosi virustrump korona virus srbija
Donald Trump pozdravio njegov rad

30 views0 comments