top of page

Hotspot Helium miner dostupan

Dostupni Helium miner-i za Evropu po ceni od 990 € + 30€ slanje


Šta predstavlja Helium hotspot ?

Helium hotspot je uređaj koji je objavljen 2019. godine, i originalno je prodavan isključivo u Sjedinjenim Američkim državama. Cilj ovog hotspot-a je bio da se dokaže da je moguće rudariti kriptovalute bez skupe opreme i komplikovane instalacije. Opremom se vrlo jednostavno rukuje, a njen primarni cilj je formiranje “mreže ljudi” koji su kupili hotspot slično WiFi mreži. Učešćem u ovakvoj mreži oni su nagrađeni u koinu mreže, čija je cena u konstantnom rastu i u trenutku pisanja ovog teksta.

Šta je Helium blokčejn ?

Helium blokčejn je novi blokčejn izgrađen od nule kako bi podstakao stvaranje decentralizovanih javnih bežičnih mreža, a temelji se na novom radnom algoritmu nazvanom Proof-of-Coverage (PoC), koji nagrađuje rudare u HNT-u izvornom koinu Heliumblokčejna za pomoć u izgradnji i razvoju mreže. Proof-of-Coverage je jedinstveni algoritam rada koji koristi radio talase za proveru rada hotspot-ova.


Kako se u stvari rudari ?

Rudar za početak kupuje hotspot uređaj od Helium-a ili nekog drugog odobrenog proizvođača. Trenutna vrednost hotspota je oko 500 dolara. Rudar instalira uređaj u svom prostoru i nakon pokretanja postaje deo mreže. Osim što pomaže u stvaranju globalne Helium mreže, sami hotspot-ovi rudare Helium u obliku koina. Koini završavaju u vašem novčaniku, a nakon toga, baš kao i sa bilo kojom drugom kriptovalutom možete slobodno raspolagati.

Što se tiče hotspotova, pojavile su se i fabrike koje ih nude besplatno, ali od vašeg rudarenja uzimaju 80 posto. Zbog toga se isplativija da je isplativija opcija naručiti ‘original’. Helium hotspot uređaji su trenutno u potpunosti rasprodati za Evropske i Američke kupce, pa se samim tin oni dosta čekaju, što logično utiče i na porasst njihove cene.

Koliko je rudarenje Helium-a isplativo zavisi od nekoliko stvari. Pre svega, isplativost zavisi od količine rudara na određenom području i podacima koje hotspot uređaji primaju i prenose. To znači da što je više uređaja u blizini jedan drugome i što više podataka kroz njih prolazi, veća je i zarada. Na službenim stranicama Helium-a postoji mapa na kojoj je moguće proveriti sve aktivne uređaje u blizini.
Budućnost ovog projekta

Na osnovu svega gore izloženog, trebalo bi očekivati da Helium hotspot i koin tek treba da pokažu svoj pun potencijal. Do Helium hotspot uređaja je na današnji dan skoro nemoguće doći, tako da će veličina Helium-ove mreže tek da doživi ekspanziju. Sa druge strane, cena Helium koina vrtoglavo raste i lično bih bila oprezna sa ulaganjem u ovu kriptovalutu. Očekujem da će Helium koin doživeti stabilnost u ceni u skorijoj budućnosti, zato što će njegov udeo u tržištu značajno da se približi najvećim i najpopularnijim kriptovalutama.


*Helium-miner.fr Sponzor članka

1,316 views0 comments