Koronavirus : Kako da se zaštitite

Updated: Apr 6, 2020Stručnjaci za javno zdravlje iz različitih delova sveta su dali niz saveta u pokušaju da zaustave širenje virusa.

Pranje ruku je jedna od najjednostavnijih stvari koju svako može da učini kako bi se zaštitio od infekcije.


Ukoliko mislite da imate korona virus ovo su simptomi :


Korona virus počinje groznicom, praćenom suvim kašljem, a nakon nedelju dana dovodi do gubitka daha i onda je pacijentima potrebno bolničko lečenje. Neki od simptoma koji se još navode su glavobolja, kijanje, kašalj, kratak dah i poteškoće sa disanjem. Što se tiče temperature, najčešće dolazi do njenog postepenog rasta.

Šta da uradim ako se ne osećam dobro?


U Srbiji 15. marta je proglašeno vanredno stanje kako bi se sprečilo širenje zaraze korona virusom.

Tri dana kasnije uvedena je i potpuno zabrana kretanja za građane starije od 65 godina. Istovremeno, uvedena je i zabrana kretanja za sve građane od 20 časova do pet ujutru.

Ukupan broj registrovanih osoba zaraženih korona virusom u Srbiji do 18. marta porastao je na 83, testirana je 421 osoba.

Svi građani Srbije, a pre svega oni koji su boravili u rizičnim područjima, neophodne informacije mogu da dobiju putem broja 064/8945-235.


Šta je to korona virus?


Virusi korona potiču iz velike porodice virusa koji mogu da idu od lagane prehlade do teških respiratornih bolesti. Ovo su zoonotski virusi koji se prvo javljaju kod životinja, pa se tek onda bliskim kontaktom prenose na čoveka. Pretpostavlja se da je izvor zaraze ovog oblika korona virusa pijaca u Vuhanu (Kina).

4 views0 comments

PR Trgovinska radnja  FRENCHBOX Jagodina

Маticni Broj 65342251

PIB 111337262

Кneza Lazara 1 35000 Jagodina

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

©2019 by French box srbija.

parfemi firma od poverenja

SIGURNA KUPOVINA 

U našoj online prodavnici dostupna su plaćanja pouzećem,karticom ili paypal

Plaćanje karticom je potpuno sigurno 

Jeftini parfem za muškarce, žene i decu parfimerija French Box vaši online parfemi Јагодина -Србија

Parfemi online nudi vam jedan od najvećih izbora luksuznih parfema, retki parfemi, ali i jeftinih parfema dostupne na internetu u nasoj online parfimeriji. Najveći brendovi u našoj internet parfumeriji. Nudimo veliki izbor ženskih parfema, muških parfema, Chanel parfemi, Guerlain parfemi, Lancome parfemi, Dior parfemi,Paco Rabanne parfemi,Jean paul Gaultier parfemi Cartier parfemi,Creed parfemi,Montale parfemi,Mancera parfemi,Mauboussin parfemi,Gucci parfemi,... ima za svakoga ponešto. Otkrijte i naš izbor parfemskih kutija koje sadrže toliko ideja za poklon za Božić. Iskoristite svoj internet parfemski nalog kako biste otkrili naš veliki izbor make-up , Cosmod Paris,Kiko Milano,.. tretmana po veoma atraktivnoj ceni.

71427321893