top of page

KRAJ ŠTRAJKA U POŠTI

Updated: Apr 6, 2020

Zbog strajka poste vasi paketi kasne budite strpljivi jer su danas objavili kraj strajka

nadam se da ce od ponedeljka 16 decembra 2019 poceti sa distribucijom paketa


U Vladi Srbije danas je potpisan sporazum predstavnika radnika Pošte, rukovodstva ovog preduzeća i vlade, kojim se izašlo u susret zaposlenima za povećanje plata i stvoreni uslovi za prekid štrajka. Sporazum je rezultat dogovora koji je kasno sinoć u Vladi Srbije postignut u razgovoru članova Radne grupe za "Poštu Srbije", a podrazumeva i prekid obustave rada.


Posta opte strajkuje
Posta Srbije

Pre devet dana, deo radnika "Pošta Srbije" obustavio je rad zahtevajući, između ostalog, plate u visini republičkog proseka. RTS nezvanično saznaje da će biti povučene kazne, niko od radnika neće biti suspendovan i neće biti ni opomena.

Sporazum su potpisali premijerka Ana Brnabić, predsednica Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija "Nezavisnost" Snežana Marković, predsednik sindikata PTT Srbije Radoje Djermanović i tri predstavnika iz redova zaposlenih.


Sporazumom je predviđeno povećanje plate od 13,1 odsto, ali će ukidanjem Zakona o umanjenju zarada dobiti još dodatnih 3,8 odsto. Od 1. januara 2020. godine dobiće i povećanje regresa od 1.000 dinara.Povećanjem plate poštar sa 20 godina radnog staža imaće platu od oko 45.000 dinara, plus 1.000 dinara regresa.

Radnici sa najmanjim primanjima trebalo bi da dobiju najveće povećanje plate.


hvala na razumevanju vas French Box


AUTOR mondo.rs

5 views0 comments

Recent Posts

See All