top of page

Napravi prirodni piling za lice

Sitne čestice u pilingu za  lice uklanjaju mrtve ćelije kože, podstiču površinsku cirkulaciju i čine kožu glatkom, zdravijom i  super toniranom. I ne samo to, već koža koja je oslobođena mrtvih ćelija bolje upija sve one sastojke koje nanosite kremama ili maskama protiv bora ili bubuljica.

Ako imate suvu kožu koja se peruta, redovan piling pomoći ce da uklonite mrtve ćelije sa kože i da ona opet izgleda glatko.


Uglavnom se koriste šećer, kafa, soda bikarbona, so, kukuruzno brašno. So ima prilčno tvrde čestice i može da ošteti kožu pa nije za one sa osetljiviom kožom lica koja je sklona iritacijama, ali je zato puna minerala , posebno ako je u pitanju morska so.  Šećer manje grebe, ali vodite računa da ne bude previše krupan. Odličan je jer je prirodan izvor glikolne kiseline koja je fantastična za negu kože.

Nakon toga treba da izaberete bazu za ove abarazivne čestice koja vam najviše prija.


Piling za lice od meda, zelenog čaja i šećera

Skuvajte zeleni čaj i ostavite da se ohladi. Stavite jednu kašiku čaja u činiju i tome dodajte 1 kašiku šećera i jednu kašiku meda pa promešajte. Taj miks biće redak, ali to zavisi dosta i od gustine meda. Da biste dobili smesu koja je dovoljno gusta kao pasta, dodajete još šećera.

Operite lice pa nanesite ovu masku. Kružnim pokretima uklanjajte mrtve ćelije sa lica.

Zeleni čaj je odličan protiv bubuljica i deluje kao moćan antioksidant. Dobar je protiv bora i za regeneraciju kože. Med deluje protiv bakterija i gljivica, pa na taj način radite prirodnu dezinfekciju kože.


Piling od kefira i ovsene kaše

Ovsena  kaša odlično omekašava lice, a kefir je bogat mlečnom kiselinom i kao takav odličan tretman  koji regeneriše ćelije kože. Sitno samlevenu ovsenu kašu pomešajte sa kašikom kefira. Ukoliko nemate kefir, upotrebite jogurt. Uradite piling, ali i ostavite da maska

deluje na vašoj koži 15-20 minuta. Neće da škodi. Naprotiv, rezultati će vam se dopasti.

prirodni piling lica
Prirodni piling Lica French Box jagodina

Morska so i maslinovo ulje – mediteranski prirodni piling za lice

Morska so je bogata mineralima koji odlično regenerišu kožu, ali vodite računa da ne bude ona krupna. Maslinovo ulje je odlično za negu kože, omekšava  je održava njenu elastičnost. Sve što je potrebno za ovaj mediteranski prirodni piling za lice jeste da pomešate ova dva sastojka  dok ne napravite pastu. Otprilike na kašiku soli treba da dodate kašiku maslinovog ulja. To je to. Očistite lice i nahranite kožu.


Zubna pasta i so u službi lepšeg  tena

Ko kaže da sa zubnom pastom treba da čistite samo zube? Isprobajte je kao  tretman za lice. Potrebna vam je jedna kašika paste za zube, ali ne one providne u vidu gela, već one neprovidne, jer ima bolja abrazivna svojstva. Dodajte tome jednu kašiku soli i napravite piling koji ćete kružnim pokretima naneti  na lice.


Piling od sode bikarbone

Soda bikarbona je idelana kao piling zbog svoje blago zrnaste strukture, ali i sposobnosti da omekšava  i neguje kožu. Piling za lice od sode bikarbone možete napraviti na nekoliko načina. Najlakši je onaj u kojem mu samo dodajete vodu i napravite pastu kojom istrljate lice. Osim toga, možete je iskombinovati i sa kokosovim ili nekim drugim uljem za lice. Kada je u pitanju kokosovo ulje, na jednu kašiku sode bikarbone, dodajte jednu kašiku kokosovog ulja.


Kokosovo ulje i šećer za lice

Još jedan od pilinga iskombinovanih za borbu portiv bubuljica akni i mitisera je i ovaj koji sadrži kokosovo ulje , šećer i limun. Ulje kokosa deluje protiv bakterija i gljivica, a limun i šećer omekšavaju i neguju kožu i vraćaju joj elastičnost. Sipajte kašiku šećera u činiju i dodajte kašiku limunovog soka. Nakon toga dodajte kokosovog ulja dok ne napravite pastu.

I ova pasta u frižideru može trajati nekoliko nedelja.prirodni piling za lice , prirodna maska za lice
Prirodni piling lica


Piling za lice od kukuruznog brašna

Kukuruzno brašno jedno je od onih koja u dodiru sa vodom neće da se pretvore u gnjetavo testo, već će ostati zrnaste strukture, a to je ono što nam treba kad pravimo prirodni piling za lice. Osnovni tretman za lice od kukuruznog brašna podrzumeva da napravite pastu  sa vodom. Međutim, da biste pojačali dejstvo pilinga, dodajte brašno u med, kokosovo ili maslinovo ulje.


Banana za lice

Iskombinujte bananu i šećer kao piling za lice. Jednostavno, izgnječite jednu bananu i dodajte joj kašiku šećera. Banana za lice lišava kožu slobodnih radikala i ovo je odličan tretman protiv bora i preranog starenja. Da ne pominjemo koliko je bogata vitaminima i mineralima. Ne zaboravite ni da pojedete jednu. U tom slučaju idite na varijantu bez šećera. A onako u poverenju, dijeta sa bananama je naša omiljena.


Aktivni ugalj za lice

Znate one crne maske popularne u borbi protiv mitisera? Napravljene su na bazi aktivnog uglja koji je odličan u borbi protiv toksina. Za lice ga upotrebite tako što ćete kapsulu aktivnog uglja pomešati sa kašikom šećera i kašikom maslinovog ulja. Očistite lice ovim prirodnim pilingom i koža će vam zablistati.

11 views0 comments