top of page

Parfemi čije su mirisne note idealne za jesen

Ako spadate u grupu zaljubljenika u parfeme, velika je verovatnoća da ih menjate zavisno od godišnjeg doba. Dve sezone tokom kojih najčešće menjamo mirisne note su prolećna i jesenja. Topliji dani i visoke temperature inspirišu nas da idealnu kompoziciju potražimo među laganijim notama jer se tada teški parfemi smatraju neprikladnim. S druge strane, prvi jesenji dani ponovno nas vraćaju jačim i bogatijim mirisnim notama koje imaju posebnu simboliku. Potrebni su nam mirisi koji sadrže mošus, vanilu, sandalovinu i druge drvenaste i začinske note. Ako, ipak, želite nešto blaže parfeme potražite one u kojima se pomenuti tonovi spajaju s cvetnim ili mirisima arguma. Parfemska industrija tokom 2019. godine lansirala je na desetine novih parfema, a mi smo izdvojili nekoliko koji su idealni za prelaznu jesenju sezonu.


Mauboussin❤️ je francuska 🇫🇷 kuća poznata po proizvodnji luksuznog nakita i satova, a osnovana je 1827. godine. Parfemi Mauboussin su upakovani u raskošne bočice koje su kreirane većinom u saradnji sa Thierry de Baschmakoff-om. Parfemi Mauboussin su elegantni, atraktivni, zavodljivi i glamurozni.

Une Histoire de Femme Sensuelle od Mauboussin je cvjetni voćni gurmanski miris za žene. Ovo je novi parfem. Une Histoire de Femme Sensuelle je predstavljen 2017. Parfem je kreirao Karine Dubreuil. Gornja nota je Bombone Praline; srednje note su Ruža i Bijela frezija; bazna nota je Bijeli mošus.


Mademoiselle Twist od Mauboussin je cvjetni voćni gurmanski miris za žene. Ovo je novi parfem. Mademoiselle Twist je predstavljen 2019. Parfem je kreirao Marie-Pierre Protin. Gornje note su Mandarina, Biber i List i pupoljak ribizle; srednje note su jasmin i Bombone Praline; bazne note su mošus i Vanilija.Place Vendome od Boucheron-a je ženstven, luksuzan, elegantan i prefinjen parfem namenjen nezavisnim, slobodnim i samouverenim ženama. Ovaj parfem je dobio ime po adresi u Parizu - Place Vendome 26 gde je Frederic Boucheron otvorio svoju prvu juvelirsku radnju davne 1893. godine, a otvara se notama ružičastog bibera, cveta pomorandže, ruže i tangerine. U srcu ovog blistavog, sofisiciranog, očaravajućeg i privlačnog parfema su jasmin, med, božur i praline, dok se osnova parfema sastoji od mešavine nota benzoina i kedra.


Boucheron Quatre Absolue de Nuit Pour Femme je luksuzan, elegantan, prefinjen i neodoljiv ženski parfem. Boucheron Quatre Absolue de Nuit Pour Femme parfem se otvara notama ružičastog bibera, gorkog badema i bergamota. U srcu ovog privlačnog, sofisticiranog, šarmantnog i senzualnog parfema su jasmin, mahune tonke i kruška, dok se osnova parfema sastoji od mešavine nota sandalovine, vanile i amberwooda. Parfem Boucheron Quatre Absolue de Nuit Pour Femme je napravljen u luksuznoj i modernoj bočici.

22 views0 comments

Recent Posts

See All