Parfemi Creed kroz vreme

Updated: Apr 6, 2020

House of Creed, modni kreator, naselio se u Londonu 1760.

Kuca je zatim otvorila jednu radnju u Parizu oko 1850, dostigla dobar ugled i obukla dandijalnog Alfreda d'Orsaia, samog izumitelja parfema i anglofila.

Kuća takođe snabdeva kraljicu Viktoriju i caricu Eugeniju odećom za jahanje, a zatim i Napoleona III iz 1855. Marka takođe snabdeva cara Francois Josepha Austrijskog, Mariju Cristinu iz Španije i car Nicolasa II. U to vreme kompanija je bila pre svega modna kuća, parfimerija je predstavljala samo mali deo svoje aktivnosti. Creed je 1854. godine otvorio svoj prvi pariški butik.

Krajem veka kuća je stekla reputaciju po kvalitetu svojih prilagođenih odela po meri i dobila vise nagrada , Zbog toga je trend da se žene oblače u britanskim kućama poput Creeda ili Redferna, koje tada nude širok izbor odeće izvan njihove specijalne specijalnosti.

Na početku Drugog svetskog rata, Charles Creed (1909-1966) napustio je Francusku da bi se pridružio Engleskoj i tu se stalno naselio. Nakon rata, Charles Creed, koji je preuzeo upravljanje kućom Creed, nastavlja tradiciju krojenja.

Radnja se čuva u Francuskoj pod nazivom Les Creations Olivier Creed. Otkazat će 10. decembra 1999.


Creed parfemi srbija


Creed parfemi cena

1970 Olivier Creed preuzeo je porodični posao i poceo da kreira parfeme.

Tokom godina, brend je imao poznate klijente kao što su John F. Kennedi, Michelle Obama, Georges Brakue, Michael Jackson, Elton John, Diana Spencer, Madonna.

dovoljno svetskih poznatih licnosti da brend Creed dobije za vrlo kratko vreme predobar marketing

i podigne cene jer se parfem Creed prodavao oko 80 eura na pocetku lansiranja

Creed distribuira u Engleskoj britanska kompanija The Orange Skuare Compani. Brend ima nekoliko prodavnica, uključujući i jednu u Njujorku.


28 views0 comments

Recent Posts

See All